Konin. Tu płynie energia > Aktywności > Kultura > Warsztaty "Kuchnia Klimatyczna"

Kalendarz imprez

Premiera filmu „Kontinental 25” w cyklu Kino Konesera

Gdzie: Kino Oskard

Kiedy: 2025-10-03 (Piątek)

godz. 18:00

Historia dla Obojętnych i Nienawidzących - odc. 2

Gdzie: Inkubator Aktywności Kulturalnej Dom Zemełki

Kiedy: 2025-10-04 (Sobota)

Scena dla Brzdąca

Gdzie: DK Oskard

Kiedy: 2025-10-04 (Sobota)

Mecze Górnik Konin

Kiedy: 2025-10-04 (Sobota)

Mecz piłki ręcznej SSRiR START KONIN - MTS LIDER RADOM

Gdzie: Hala MOSiR Konin ul. Popiełuszki 4

Kiedy: 2025-10-04 (Sobota)

godz. 18:00

Warsztaty i filmowe nowości - Festiwal Młode Horyzonty w Kinie Oskard

Gdzie: DK Oskard

Kiedy: 2025-10-05 (Niedziela)

Scena dla Brzdąca

Gdzie: DK Oskard

Kiedy: 2025-10-05 (Niedziela)

Mecze Górnik Konin

Kiedy: 2025-10-05 (Niedziela)

I Mistrzostwa Konina w Rummikub Konin 2025

Kiedy: 2025-10-05 (Niedziela)

godz. 11:00

Kawa i Klasyki

Gdzie: Bulwar Nadwarciański

Kiedy: 2025-10-05 (Niedziela)

godz. 17:00

Życie na śmierć i życie z Anną Seniuk

Gdzie: Konińskie Centrum Kultury

Kiedy: 2025-10-06 (Poniedziałek)

godz. 18:00

Strona 1 z 9

1 2 3 4 5 6 7 Następne Ostatnie »

Warsztaty "Kuchnia Klimatyczna"

-

 

 
Zapraszamy na warsztaty kulinarne które odbędą się w siedzibie M-LAB w Koninie, na ul. Dworcowej 2, na których będziemy odkrywać sztukę gotowania zgodnie z zasadami klimatarianizmu.  Tym razem królować będzie soczewica w wielu formach. Warsztaty odbędą się 14 grudnia w godzinach 12.00-14.30. I prowadzone będą przez pasjonatkę klimatycznej kuchni – panią Justynę Szerechan-Orchowską, warsztaty nauczą Was, jak zdrowo, sezonowo, lokalnie i ekologicznie przygotowywać posiłki. 
Ilość miejsc ograniczona. 
 
Składniki na warsztaty: - 500 g soczewicy czarnej (1 opakowanie) - 500 g. soczewica czerwona - 500gg soczewica Żółta - 1xsyrop klonowy - 1x ocet jabłkowy - 1xpuszka kukurydzy - 1x passata pomidorowa duża 700g. - pęczek szczypiorku - 6 cebul średnich - Główka czosnku - Musztarda - Ostra papryka - Kurkuma mielona - Suszone papryczki -Imbir kawałek ok. 4-5 cm. - Garam masala ( przyprawa) - 4 pomidory - Mąka pszenna - Cukier - 1x gorzka czekolada - 1x mleczna czekolada - Groszki czekoladowe - Mąkę kakao - Kostka masła - 4 jajka - Proszek do pieczenia - Sól - Pieprz
 
 Link do zapisów: Klimatyczna Kuchnia
 

 

Lokacja: Lokal M-Lab, ul. Dworcowa

Wróć

15