Zapraszamy na warsztaty kulinarne które odbędą się w siedzibie M-LAB w Koninie, na ul. Dworcowej 2, na których będziemy odkrywać sztukę gotowania zgodnie z zasadami klimatarianizmu. Tym razem królować będzie soczewica w wielu formach. Warsztaty odbędą się 14 grudnia w godzinach 12.00-14.30. I prowadzone będą przez pasjonatkę klimatycznej kuchni – panią Justynę Szerechan-Orchowską, warsztaty nauczą Was, jak zdrowo, sezonowo, lokalnie i ekologicznie przygotowywać posiłki.
Ilość miejsc ograniczona.
Składniki na warsztaty: - 500 g soczewicy czarnej (1 opakowanie) - 500 g. soczewica czerwona - 500gg soczewica Żółta - 1xsyrop klonowy - 1x ocet jabłkowy - 1xpuszka kukurydzy - 1x passata pomidorowa duża 700g. - pęczek szczypiorku - 6 cebul średnich - Główka czosnku - Musztarda - Ostra papryka - Kurkuma mielona - Suszone papryczki -Imbir kawałek ok. 4-5 cm. - Garam masala ( przyprawa) - 4 pomidory - Mąka pszenna - Cukier - 1x gorzka czekolada - 1x mleczna czekolada - Groszki czekoladowe - Mąkę kakao - Kostka masła - 4 jajka - Proszek do pieczenia - Sól - Pieprz
Lokacja: Lokal M-Lab, ul. Dworcowa