Konin. Tu płynie energia > Aktywności > Kultura > Warsztaty "Kuchnia Klimatyczna"

Kalendarz imprez

Najnowszy koncert maestra André Rieu

Gdzie: DK Oskard

Kiedy: 2025-08-24 (Niedziela)

godz. 14:00

Spacer z PTTK

Gdzie: Most Toruński

Kiedy: 2025-08-24 (Niedziela)

godz. 17:15–18:27

Dozwolone do lat 18. Muzyczne podróże z Konińskim Centrum Kultury

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-08-25 (Poniedziałek)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-08-25 (Poniedziałek)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-08-26 (Wtorek)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-08-27 (Środa)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-08-28 (Czwartek)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-08-29 (Piątek)

Retro Dancing powraca

Gdzie: CKIS w Koninie ul. Okólna 47A

Kiedy: 2025-08-29 (Piątek)

godz. 18:00–21:00

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-08-30 (Sobota)

Najnowszy koncert maestra André Rieu

Gdzie: DK Oskard

Kiedy: 2025-08-30 (Sobota)

godz. 14:00

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-08-31 (Niedziela)

SPEKTAKL BALETU CRACOVIA DANZA „Polska w koronie”

Gdzie: Skansen Etnograficzny w Muzeum Okręgowym w Koninie

Kiedy: 2025-08-31 (Niedziela)

godz. 17:00

Separatka

Gdzie: DK Oskard

Kiedy: 2025-08-31 (Niedziela)

godz. 19:00

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-09-01 (Poniedziałek)

Strona 2 z 5

Poprzednie 1 2 3 4 5 Następne Ostatnie »

Warsztaty "Kuchnia Klimatyczna"

-

 

 
Zapraszamy na warsztaty kulinarne które odbędą się w siedzibie M-LAB w Koninie, na ul. Dworcowej 2, na których będziemy odkrywać sztukę gotowania zgodnie z zasadami klimatarianizmu.  Tym razem królować będzie soczewica w wielu formach. Warsztaty odbędą się 14 grudnia w godzinach 12.00-14.30. I prowadzone będą przez pasjonatkę klimatycznej kuchni – panią Justynę Szerechan-Orchowską, warsztaty nauczą Was, jak zdrowo, sezonowo, lokalnie i ekologicznie przygotowywać posiłki. 
Ilość miejsc ograniczona. 
 
Składniki na warsztaty: - 500 g soczewicy czarnej (1 opakowanie) - 500 g. soczewica czerwona - 500gg soczewica Żółta - 1xsyrop klonowy - 1x ocet jabłkowy - 1xpuszka kukurydzy - 1x passata pomidorowa duża 700g. - pęczek szczypiorku - 6 cebul średnich - Główka czosnku - Musztarda - Ostra papryka - Kurkuma mielona - Suszone papryczki -Imbir kawałek ok. 4-5 cm. - Garam masala ( przyprawa) - 4 pomidory - Mąka pszenna - Cukier - 1x gorzka czekolada - 1x mleczna czekolada - Groszki czekoladowe - Mąkę kakao - Kostka masła - 4 jajka - Proszek do pieczenia - Sól - Pieprz
 
 Link do zapisów: Klimatyczna Kuchnia
 

 

Lokacja: Lokal M-Lab, ul. Dworcowa

Wróć

15