Konin. Tu płynie energia > Aktywności > Kultura > Warsztaty "Kuchnia Klimatyczna"

Kalendarz imprez

Wystawa: Hiroshige. Podróż w głąb drzeworytu

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-05-27 (Wtorek)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-05-28 (Środa)

Wystawa: Hiroshige. Podróż w głąb drzeworytu

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-05-28 (Środa)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-05-29 (Czwartek)

Wystawa: Hiroshige. Podróż w głąb drzeworytu

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-05-29 (Czwartek)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-05-30 (Piątek)

Wystawa: Hiroshige. Podróż w głąb drzeworytu

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-05-30 (Piątek)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-05-31 (Sobota)

Wystawa: Hiroshige. Podróż w głąb drzeworytu

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-05-31 (Sobota)

31 maja - Spacer z PTTK

Gdzie: Spotkanie grupy na przystanku MZK na ul. Grunwaldzkiej

Kiedy: 2025-05-31 (Sobota)

godz. 11:15–13:30

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-06-01 (Niedziela)

Wystawa: Hiroshige. Podróż w głąb drzeworytu

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-06-01 (Niedziela)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-06-02 (Poniedziałek)

Wystawa: Hiroshige. Podróż w głąb drzeworytu

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-06-02 (Poniedziałek)

Wystawa ilustracji Ka Mochi

Gdzie: Muzeum Okręgowe w Koninie

Kiedy: 2025-06-03 (Wtorek)

Warsztaty "Kuchnia Klimatyczna"

-

 

 
Zapraszamy na warsztaty kulinarne które odbędą się w siedzibie M-LAB w Koninie, na ul. Dworcowej 2, na których będziemy odkrywać sztukę gotowania zgodnie z zasadami klimatarianizmu.  Tym razem królować będzie soczewica w wielu formach. Warsztaty odbędą się 14 grudnia w godzinach 12.00-14.30. I prowadzone będą przez pasjonatkę klimatycznej kuchni – panią Justynę Szerechan-Orchowską, warsztaty nauczą Was, jak zdrowo, sezonowo, lokalnie i ekologicznie przygotowywać posiłki. 
Ilość miejsc ograniczona. 
 
Składniki na warsztaty: - 500 g soczewicy czarnej (1 opakowanie) - 500 g. soczewica czerwona - 500gg soczewica Żółta - 1xsyrop klonowy - 1x ocet jabłkowy - 1xpuszka kukurydzy - 1x passata pomidorowa duża 700g. - pęczek szczypiorku - 6 cebul średnich - Główka czosnku - Musztarda - Ostra papryka - Kurkuma mielona - Suszone papryczki -Imbir kawałek ok. 4-5 cm. - Garam masala ( przyprawa) - 4 pomidory - Mąka pszenna - Cukier - 1x gorzka czekolada - 1x mleczna czekolada - Groszki czekoladowe - Mąkę kakao - Kostka masła - 4 jajka - Proszek do pieczenia - Sól - Pieprz
 
 Link do zapisów: Klimatyczna Kuchnia
 

 

Lokacja: Lokal M-Lab, ul. Dworcowa

Wróć

15